Kirjaudu sisään

Rekisteröidy

Pyydä uusi salasana

Blogi

Mihin koira hoitoon loman ajaksi?

Mihin koira hoitoon loman ajaksi?

Koira hoitolaan lomareissun ajaksi?

Hoitolapalveluiden käyttäminen lomareissujen helpottajina pohdituttaa kovasti koiranomistajia – ja jakaa mielipiteitä. Kyselyymme vastanneista 458 oli sitä mieltä, että voi hyvin jättää lemmikin hoitoon loman ajaksi. Vastaajista 1188 taas ilmoitti, ettei jätä koiraa hoitolaan.

Milloin hoitolaan?

Koirahoitola on käytännöllinen vaihtoehto esim. silloin, jos lomakohde on kauempana ulkomailla tai lomailijan isäntäväki kärsii koira-allergiasta. Myös perhejuhlat voivat vaatia järjestelyitä karvakuonojen hoidon suhteen. Matkailua stressaava koira saattaa yllättäen viihtyä hoitolan rauhallisissa rutiineissa paremmin kuin isäntäväkensä mukana; varsinkin, jos reissulla on odotettavissa paljon vaihtuvia majoittumiskohteita tai uusia sosiaalisia ympyröitä. Lemmikit mukautuvat yleensä muutoksiin yllättävän hyvin, ja onkin mahdollista, että koiran omistaja kokee erosta suurempaa ahdistusta ja huolta kuin hoitoon jäänyt tassukaveri.

Perheen mukana matkalle

Reissaamiseen tottunut, rauhallinen koira on mutkaton matkakumppani. Moni koiranomistaja valitsee lomakohteensa siten, että koira on tervetullut niihin mukaan. Monet hotellitkin toivottavat lemmikit tervetulleiksi: ääriesimerkki koiraystävällisestä hotellista on Tahkolla sijaitseva Musti ja Mirri Lemmikkihotelli, jossa karvakuonoista ei oteta lainkaan lisämaksua, ja niitä hemmotellaan omalla tervetuliaispaketilla. Koiranomistajien alati kasvava määrä on herätellyt myös muita hotelleita ja vuokrakohteita huomioimaan perheen nelijalkaiset jäsenet. Matkailuauto on monen koiraihmisen yhdistetty suosikkikulkuväline ja -majoittaja, ja matkailukulkupelien vuokramarkkinoilla onkin alkanut näkyä kiitettävästi tarjontaa myös lemmikkiperheille.

Perheen mukana matkalle

Mummolaan tai muuhun luottopaikkaan

Monilla koiranomistajilla on vahva sosiaalinen tukiverkosto, joka mahdollistaa tarpeen tullen koirien kotihoidon tai oleskelun tutussa paikassa. Eläinrakas suku voi olla suuri ilon aihe ja arjen helpottaja etenkin sinkuille koiraihmisille! Toisinaan koira on niin kaivattu arvovieras, että se kutsutaan kyläilemään pitemmäksi aikaa ilman omistajan matkailuaikeitakin. Kotihoitajiakin saattaa onnekkaimmille olla mukavasti tarjolla – suvun teini-ikäisille koirahoitajan pesti voi olla mukava tilaisuus harjoitella itsenäistymistä, ja hoitopaikassa oleskelu voi tarjota mukavaa arkiympyröistä irrottautumista myös aikuiselle. Netin koirayhteisöistä ja Facebookista löytyy yhä useammin lemmikin luottohoitaja: silmät auki ja korvat hörölle samanmielisten uusien ystävien varalta!

Haluaisitko lukea lisää hyödyllisiä artikkeleita? Klikkaa tästä artikkelipankin etusivulle.

Varaa aika nyt!

Varaa aika nyt!